späť na články

Aký bol rok 2019 u nás?

Aký bol rok 2019 u nás?

Rýchle zhrnutie: Prečítajte si, čo sa nám v roku 2019 podarilo: nové priestory, noví kolegovia, nové projekty a ďalšie novinky v článku.


V období na prelome rokov je typické bilancovať aktuálny rok a plánovať ďalší. Rovnako tomu bolo aj u nás a preto sme v posledný predvianočný piatok okrem typického punču na trhoch uzatvorili rok jeho vyhodnotením. Ako firma sme tržbami narástli o 60%, privítali sme 7 nových kolegov, vrátane Kiky, ktorá sa vrátila z materskej "dovolenky" a rozšírili a vylepšili sme naše priestory. Okrem toho sa naše rodiny rozrástli o 4 deti. Chvíľami to bolo náročné, ale nič dobré nie je zadarmo :)

Noví kolegovia

V rokoch 2017 a 2018 bolo našim primárnym cieľom rozvíjať sa do hĺbky - teda budovať si know-how, vylepšovať interné procesy či rozvíjať e-shop riešenie. Tiež sme veľmi uspokojivo popri vývoji rozbehli UX a CRO služby a spustili náš nový web. Objem prác, ktorý sa nám vďaka novým projektom postupne zvyšoval už bol tak veľký, že nám to začalo brzdiť rozvoj interných projektov. Preto sme si ako jednu z priorít na rok 2019 dali nájsť a zapracovať nových vývojárskych kolegov. Naše frontend a backend tímy postupne posilnili Marián, Lukáš, Dominik, Maťka, Alexa a Dávid. Niektorí začali stážou, iní prišli s 5+ ročnými skúsenosťami. Veľmi rýchlo sa začlenili do kolektívu a sú platnými členmi tímov.

Nové priestory

Spolu s plánovaným personálnym rozšírením sme potrebovali zväčšiť naše priestory, nakoľko súčasné nám už prestávali stačiť. Na začiatku roka sa nám podarilo získať miestnosť vedľa, s ktorou sme vedeli, že je nutné "niečo robiť", aby sme sa v nej cítili príjemne. Nakoniec sa z toho pre našu office manažérku Aďku stal projekt na viac ako 3/4 roka zahŕňajúci výrazný facelift súčasných priestorov, avšak výsledok rozhodne stojí za to. Posúďte sami v galérii alebo si pozrite video z dňa otvorených dverí.

Projekty

Z nových projektov sme spustili dvojprojekt - katalóg a čoskoro e-shop pre OZETA + OTTO BERG a redizajnovali sme e-shop s pneumatikami Pneusvet. Okrem toho sme priebežne zlepšovali obchodnú výkonnosť e-shopov Klenoty Aurum a GATE. Veľmi ma teší, že u ostatných klientov sme realizovali mnoho náročných funkcionalít - či optimalizáciu skladových zásob a súvisiacu výrobu a evidenciu materiálov alebo automatizácie procesov (prepojenie s bankami, dodávateľmi, fullfillment firmami a iné). Z technických funkcionalít sme začali implementovať funkcionality na zlepšenie rýchlosti načítania, či sme presunuli naše servery k inému dodávateľovi - kde sme aj navýšili kapacity a nasadili novšie technológie.

Vzdelávanie

Počas roka sme investovali nemalé časové a finančné prostriedky do nášho vzdelávania. Fungujeme v prostredí, kde jediná konštanta je zmena a treba sa tomu prispôsobiť. Či už to bol interný workshop pre backend vývojárov alebo školenia pre frontenďákov - optimalizácia rýchlosti načítania či kódovanie responzívnych newslettrov. Nedá mi nespomenúť rozvojový program R(E)BELEADER, ktorého sa aktuálne zúčastňujem a už teraz ho považujem za najlepší vzdelávací program pre majiteľov firiem/manažérov na česko-slovenskom trhu.

Taktiež sme sa mohli stretnúť na konferenciách Reshoper, Upterdam alebo obe Culture Rocks.

Čo nás čaká v roku 2020?

Prvý kvartál budeme pracovať na novom multiregionálnom e-shope pre Be Lenka, čo nás mimoriadne teší, nakoľko ide o rýchlo rastúci projekt priamo od nás zo Žiliny. Tiež od nás dostane nový e-shop projekt podporujúci regionálnych farmárov. V neposlednom rade sa tešíme na prerábku jedného z našich prvých e-shopových klientov KadernickyServis.sk, ktorý spolu už viac ako 8 rokov budujeme úplne od nuly na súčasné miliónové tržby.

Okrem toho plánujeme v prvej polovici roka vydať novú verziu nášho e-shop riešenia Venalio, spolu s ktorou spustíme aj jeho prezentačný web. Samozrejmosťou je neustále pracovať na rozvoji jednotlivých kolegov a zvyšovaní efektivity.

Toto všetko by nebolo možné bez skvelých kolegov, klientov a partnerov, za ktorých som nesmierne vďačný a ktorým by som aj touto cestou chcel poďakovať. Nech sa nám v novom roku spoločne darí minimálne tak dobre ako minulý rok!

Kubo pred viac ako jedenásť rokmi spolu-zakladal Blueweb a v súčasnosti je aj jeho CEO. Profesne ex-vývojár s bohatými presahmi do SEO, UX a ostatných oblastí e-commerce. V…


Páčil sa vám článok?
Zdieľajte.

Zaujala vás naša práca
a máte záujem o kvalitný e-shop?

Začnime spolu
nový projekt

Napíšte nám
Blueweb

Navrhujeme, vyvíjame a
optimalizujeme e-shopy na mieru.