späť na články

Stlačil som červený gombík a neľutujem

Stlačil som červený gombík a neľutujem

Rýchle zhrnutie: Keď rastie firma, chcete rásť s ňou. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodol zapojiť do programu R(e)Beleader v podaní Red Button, ako to už veľakrát býva. Nebolo to iba o jednom kurze, ale aj o nových priateľstvách, kontaktoch a spoluprácach.


Čo je Red Button?

Red Button je sieť profesionálov a inovátorov z rôznych odborov. V rámci tejto siete sa vedia spájať, pomáhať si, stretávať sa a aj učiť navzájom. Veria, že podnikatelia ovplyvňujú celú spoločnosť. Spoločné máme aj hodnoty – rešpekt, zdieľanie a expertíza, ktoré mi od začiatku dávali zmysel. Preto sa v Red Button vytvára priestor pre rozvoj a synergiu, ktoré sú hybnou silou zmien. Takýmto spôsobom akcelerujú ľudský potenciál a pomáhajú v raste firmám aj jednotlivcom.

Vedel som, že sa chcem posunúť v osobnej, ale tiež manažérskej oblasti. Skúsenosti s riadením som už mal, ale vzhľadom na dosť progresívny a rýchly rast firmy som potreboval načerpať nové vedomosti a zručnosti. Bola to jedna z dostupných ciest, ktorá dávala zmysel a po dlhšom zvažovaní som sa prihlásil na program R(e)Beleader.

Veľký krok pre mňa aj pre Blueweb

Spolupráca sa teda začala už spomínaným rozvojovým programom pre manažérov a lídrov – R(e)Beleader. Prešiel som si v ňom cez 7 slučiek učenia, 7 rôznych tém a celé to trvalo... hádajte. Samozrejme, 7 mesiacov. Už po prvej časti som pozoroval zmeny a predovšetkým nadšenie z nových poznatkov, ktoré som vždy zazdieľal aj s kolegami vo firme. Svoje skúsenosti, názory aj faily počas kurzu so mnou zdieľali skúsení manažéri, a tak som získal potrebné know-how a, samozrejme, sme neostali iba pri nadšení z nových vedomostí.

V rámci nášho tímu sme spoločne absolvovali niekoľko interných workshopov, ktoré mali posunúť nás všetkých v tom, ako vnímame seba v rámci firemného Blueweb priestoru. Jeden príklad za všetky: zaradili sme retrospektívy do našich porád. Vďaka nim vieme jednoduchšie, agilnejšie a aj v pomerne krátkom čase pristupovať k problémom, ktoré nás počas týždňa stretnú. Retrospektívy nie sú len o problémoch, ale aj o zvedomení si úloh, na ktorých pracujeme, odovzdávaní si skúseností a tiež pochvalách tímov alebo jednotlivcov.

Sedem mesiacov strávených s ľuďmi z podnikateľského prostredia mi priniesli aj nové priateľstvá a príležitosti pre Blueweb. Zrejme aj táto forma vzájomného spoznania sa, nám už priniesla aj niekoľko ponúk na spoluprácu. Takto „zacielené” osobné odporúčania takmer vždy fungujú lepšie ako akýkoľvek marketing.

Spolupráca, ktorá dáva zmysel

Nakoniec sa naše cesty spojili aj v pracovnej rovine. Keďže sa Red Button snaží vytvárať aj online edukačný obsah, potrebovali kanál, ktorým ho budú šíriť, aj preto vzniklo Red Button EDU. Našou firemnou špecializáciou je nielen tvorba úspešných eshopov, ale aj ich návrh, pri tomto projekte sme priložili ruku k dielu. Navrhli sme niektoré časti webu a k nim sme pripravili aj UX dizajn, vďaka ktorému sa možno aj vy dostanete k novým vedomostiam. Skúsení sprievodcovia vás na tejto ceste zaručene nadchnú a radi prezdieľajú svoje know-how. Relácie sú tvorené so zámerom získania hĺbky informácií, ktoré práve potrebujete. Sami si vyberiete oblasť a témy, ktoré sú kľúčové pre vašu prácu. Naviac si môžete zvoliť aj formát prednášky, workshopu a pod.

Najväčšou výhodou sú kolektívna inteligencia a zdieľanie, ktoré nám prinášajú oveľa väčšiu hodnotu, ako byť iba osamotenou jednotkou.

Aj takýmto spôsobom sme chceli a chceme prispieť k možnosti šíriť dostupné a kvalitné vzdelanie naprieč komunitou ľudí, ktorí majú záujem o osobný rast, ale aj rast svojich firiem.

Kubo pred viac ako jedenásť rokmi spolu-zakladal Blueweb a v súčasnosti je aj jeho CEO. Profesne ex-vývojár s bohatými presahmi do SEO, UX a ostatných oblastí e-commerce. V…


Páčil sa vám článok?
Zdieľajte.

Zaujala vás naša práca
a máte záujem o kvalitný e-shop?

Začnime spolu
nový projekt

Napíšte nám
Blueweb

Navrhujeme, vyvíjame a
optimalizujeme e-shopy na mieru.