späť na články

Culture Rocks 2019 - ako bolo?

Peter Petrík
E-commerce konzultant
Culture Rocks 2019 - ako bolo?

Rýchle zhrnutie: Zúčastnili sme sa konferencie Culture Rocks 2019 o firemných kultúrach. Prečítajte si, ako bolo a čo sme sa dozvedeli.


Firemná kultúra je v poslednej dobe veľmi často diskutovaná téma. Rôzne spoločnosti sa snažia o dlhodobo udržateľný rozvoj a chcú ku sebe prilákať mladé talenty, ktoré im pomôžu napredovať. Postupne si viac a viac spoločností uvedomuje, že sú to práve ľudia - zamestnanci, ktorí majú najväčší vplyv na to, či sa firme bude dariť a bude napredovať správnym smerom. A práve preto je firemná kultúra dôležitá zložka úspešnej firmy. Pretože vytvorením tých správnych podmienok motivujeme ľudí k výkonom postavených na “chcem” a nie len na “musím”.

O tom, ako taká firemná kultúra vyzerá a ako ju budujú rôzne väčšie, ale aj menšie firmy sme sa boli pozrieť na skvelej talk show konferencii Culture Rocks, ktorej v poradí piaty ročník sa odohrával na magickom mieste - v kaplnke Sacre Coeur v Prahe.

Celá konferencia sa niesla vo výbornom tempe, s “našlapanými” spíkrami, ktorí prezradili, čo je na ich firemných kultúrach výnimočné a čo robia inak ako bežné firmy. Čerešničkou na torte celej konferencie bola skvelá organizácia, výborné gastro a pre Slovensko nie úplne tradičná after party po konferencii.

Na tomto podujatí je unikátne to, že nejde o typickú konferenciu, ale skôr o talkshow. Neuvidíte tu prednášajúcich s “nabúchanými” prezentáciami. Každý spíker viedol otvorenú a úprimnú diskusiu o tom, ako to u nich funguje a čím všetkým si prešli.

Všetci spíkri boli skvelí a som rád, že som si mohol vypočuť ich príbehy. Mna osobne ale najviac zaujali dve veci.

Prvá, od Davida Fojtíka z Develoru, ktorý porovnával jeho život horolezca so životom v biznise. Hovoril o tom, ako v roku 2006 bez kyslíku zdolal Mount Everest a o tom, ako človek skutočne spozná sám seba a zistí, aký je, až keď mu ide skutočne o život.

O druhej zaujímavosti hovoril Jiří Matějovský z Decathlonu. O ich filozofii a o tom, že každý člen ich tímu musí mať vášeň pre šport a atletiku, aby mohol byť skutočným prínosom pre ich zákazníkov a vedel im nie len správne poradiť, ale porozprávať sa aj o bežných veciach v danom športe.

Z Culture Rocks sme odchádzali plní elánu, dobrých zážitkov a s obrovským vrecom inšpirácie, ktoré nám pomôže posunúť náš tím o ďalší krok vpred. Pretože to nás na tom baví - nebyť len ďalšou manufaktúrou, ale vytvárať prostredie, v ktorom sa hlavne dobre cítime a práca je pre nás zábavou.


Za mňa osobne môžem povedať, že to bola najlepšia konferencia, na akej som na Slovensku a Česku bol. Veľká vďaka organizátorom Petr Skondrojanis z Cocuma.cz, Rockaway a všetkým organizátorom, ktorí spáchali túto skvelú akciu. Určite sa vidíme na ďalších ročníkoch :)

Peter Petrík
E-commerce konzultant

Peťo je projektový konzultant. Svoj široký záber vedomostí premieňa na riešenia pre klientov.



Páčil sa vám článok?
Zdieľajte.

Zaujala vás naša práca
a máte záujem o kvalitný e-shop?

Začnime spolu
nový projekt

Napíšte nám
Blueweb

Navrhujeme, vyvíjame a
optimalizujeme e-shopy na mieru.